Stichting kringloop Dinkelland, Tubbergen

Media

Terug

Een soort marktplaats voor minderbedeelden 1 november online!

Bron: Tubbergennieuws

Vanaf 1 november kan iedereen spullen aanbieden voor buurt- en dorpsgenoten met een kleine beurs op een speciale website van de Stichting Welzijn Tubbergen Dinkelland (SWTD).

De minderbedeelden kunnen vervolgens aangeven geïnteresseerd te zijn en deze rechtstreeks, of via tussenkomst van de SWTD, ontvangen. Een soort marktplaats voor personen met een minder grote beurs, die hierdoor veelal van tweedehands kleding en andere eigen items afhankelijk zijn. Bijvoorbeeld een grotere fiets voor een kind of een wasmachine, nadat de oude plotseling kapot is gegaan en de rekening voor een nieuwe te hoog uitvalt om te kunnen voldoen.

Iedereen die bij de armoedewerkers van de SWTD in beeld is, krijgt binnenkort een uitnodiging om mee te doen aan het online initiatief. Dat heeft de veelzeggende benaming Goeddoen gekregen. Na het inloggen kunnen zij een wens plaatsen of reageren op goederen die aangeboden worden door anderen, die het kunnen missen.

Stichting Kringloop Dinkelland Tubbergen (SKDT) speelt een grote rol in het ophalen, brengen en opslaan van de goederen. SKDT slaat het op in hun magazijn en zorgen ervoor dat alles bij de desbetreffende gezinnen terechtkomt. Ook fungeert deze ideële kringloopzaak als ophaalpunt, na het maken van een afspraak hiervoor. Bovendien zullen elektronische apparaten eerst nagekeken worden door de huiseigen technische dienst.

Van concept naar realisatie

Meedoen, dat tegelijkertijd in Dinkelland en Tubbergen actief zal zijn, kwam tot stand na een vraag hierover van het Tubbergse raadslid Henk Wessels (PvdA) aan het college van burgemeester en wethouders. Hij hoopte dat vraag en aanbod via deze weg zowel sneller als passender bij elkaar zou kunnen komen. In haar zoektocht naar een geschikte oplossing nam sociaal werker Mariska Jogems van de SWTD onder meer contact op met Beate Visser van ZeelVis-IT voor het broodnodige advies. Brosis IT uit Geesteren werd vervolgens bereid gevonden om de website te realiseren.

“Het voordeel van de website is dat mensen die mooie en herbruikbare spullen over hebben, deze doneren aan mensen die het écht goed kunnen gebruiken. SWTD staat hiervoor samen met SKDT garant. Dat is het grote verschil tussen een normale weggeefhoek op – bijvoorbeeld – Facebook”, licht Jogems toe.

Discreet en persoonlijk

Om de privacy van zowel schenkers als afnemers te waarborgen, zijn alleen enkele medewerkers van de SWTD en SKDT bevoegd om namen en andere persoonsgegevens in te zien voor controle. Verder blijven zij anoniem. Naast het aanbieden van spullen is het tevens mogelijk om een wens in te dienen via Meedoen.

Een soort marktplaats voor minderbedeelden 1 november online!