Stichting kringloop Dinkelland, Tubbergen

Over ons

Stichting kringloop Dinkelland Tubbergen

We zijn trots u kennis te mogen laten maken met Stichting kringloop Dinkelland Tubbergen, oftewel: SKDT.
SKDT heeft als doel goederen in te zamelen die nog heel goed een tweede leven kunnen hebben. De nadruk ligt met name op het recyclen van goederen.

Werk- & Stageplek

Een ander belangrijk doel van de SKDT is om arbeidsplaatsen te creëren voor mensen die moeilijk een plek kunnen bemachtigen op de arbeidsmarkt.
Ben je op zoek naar een stageplek? Dan kunnen wij deze bieden! Neem gerust contact met ons op en vraag naar de mogelijkheden. 

Mocht u informatie willen met betrekking tot promotie/personeelszaken, dan kunt u mailen naar pr@skdt.nl

Stichting kringloop Dinkelland, Tubbergen, is een Non Profit organisatie, d.w.z. dat er geen winst wordt gemaakt voor de organisatie. De opbrengst vloeit deels terug in de gemeenschap. Denk aan de vele projecten en de goede doelen die we hiermee willen ondersteunen. Welke doelen dit zijn vindt u binnenkort terug op onze website.

We hopen u snel te mogen begroeten in onze winkel aan De Mors 105 in Ootmarsum of Grotestraat 14/16 Denekamp

 

Hoe zit onze stichting in elkaar !

Bestuur,

Stichting kringloop Dinkelland Tubbergen.

Voorzitter: Rudi Tukkers
Secretaris/Penningmeester: Ingrid Tukkers
Onze bestuursleden werken voor de stichting volledig gratis.

RSIN: 862705320

Werving geld stroming.

Onze stichting werft geld door gratis ingebrachte goederen te verkopen in onze winkel.
Naast dat wij gebruikte goederen verkopen hebben wij nog enkele inkomsten die wij genereren, zo werken wij voor een pakket dienst waardoor particulieren een pakket kunnen inleveren of afhalen, dit breng een kleine bijdrage binnen voor onze werkzaamheden voor de Pakketdienst { Homer }


Onze stichting heeft in de afgelopen jaren geen enkele subsidie gekregen vanuit geen enkele instantie { uitgezonderd lees hieronder }
Doordat wij een aantal mensen in dienst hebben met een beperking en dus in loondienst hebben, ontvangen wij vanuit het UWV/Gemeente een subsidie die wij LKV noemen { Loon Kosten Voordeel } Deze LKV neemt en stukje loon van ons over.
Doordat wij personen begeleiden en Job coaching geven, krijgen wij voor een aantal personen hiervoor een kleine vergoeding voor het werk en tijd die wij hierin geven.

Donaties komen zeer beperkt binnen, 
Donaties die worden gedaan worden uitsluitend gebruikt om onze goede doelen te ondersteunen.
In 2024 zullen Donaties gebruikt worden voor ons nieuw project "De Gratis Supermarkt" hier kunnen wij levensmiddelen inkopen en gratis weg geven in onze Gratis Supermarkt die medio Jan 2024 van start gaat.

Onze kosten.

Wij maken als Stichting flinke kosten, 
Huur bedrijfspand.
14 personeelsleden veelal met een rugzakje incl. werkgever die meer dan 70 uur per week werkt.
Loonkosten, loonheffingen, pensioenfonds, vakantiegeld
Gas, elektra en water.
Bedrijfsauto/vrachtwagen.
Internet/telefonie
Vrijwilligers vergoeding
Het storten van afval
Inkoop van boodschappen zoals koffie/thee, schoonmaak artikelen, kantoor en winkel artikelen, e.d.
Overige bijkomende zaken.

Doelstelling voor 2024.

1: Net als in voorgaande jaren gaan wij door om vele mensen te helpen die onder de armoede grens leven, of die het even slecht uitkomt.
    Dit blijven we daarom ook in 2024 doen door middel van gratis goederen te schenken die wij als kringloop geschonken krijgen.

2: Het in gebruik nemen van onze eigen GRATIS Supermarkt.
    In deze supermarkt worden dagelijks nieuwe levensmiddelen geplaatst die wij of inkopen en of geschonken krijgen.
    Personen/gezinnen die iets hiervan kunnen gebruiken en het niet kunnen betalen, mogen dit gratis meenemen.

3: Vast personeel
    Ook voor 2024 willen wij heel graag meer vast personeel in dienst nemen die een rugzakje hebben, { afstand tot de arbeidsmarkt door b.v. een beperking }
    Deze personen krijgen bijna nergens een goede kans omdat het voor de meeste bedrijven te veel werk is en veel onzekerheid geeft aan de werkgever.
    Wij als stichting werkt al vanaf het eerste uur met de lieve mensen, en geven hun door middel van een vaste baan weer enig perspectief te bieden.

4: Het realiseren van een extra maatschappelijke ruimte.
    De huidige ruimte is te klein geworden, wij willen in 2024 een grote ruimte realiseren om bezoekers of ouderen een ruimte te bieden om gezellig een gratis kop koffie te drinken en de dag door te nemen.
    Op de maandagmiddag hebben wij bezoek van de breiclub, ook deze groep heeft een grotere ruimte nodig omdat er steeds meer mensen aanmelden voor deze breiclub.

5: Het samen werken met de huidige instellingen/stichtingen uitbreiden 

Blijf onze ontwikkelingen volgen via deze website en social media, of bekijk onze goede doelen op https://skdt.nl/goede-doelen