Stichting kringloop Dinkelland, Tubbergen

Media

Terug

SKDT met hulpgoederen richting Oekraïne

Bron: InenomOotmarsum

Op donderdag 10 maart stapten Patrick Otten en Rudi Tukkers namens de stichting Kringloop Dinkelland Tubbergen in een volgeladen bus van autohopper Albert Kip uit Oldenzaal richting Oekraïne.
Vanaf het allereerste begin dat de Russen dit land binnenvielen wilden de medewerkers en bestuursleden van de Ootmarsumse kringloopwinkel niets anders dan de Oekraïense bevolking helpen. Ze plaatsen direct in de (social) media een oproep om goederen aan te bieden om deze naar de geteisterde Oekraïense bevolking te brengen. Het resultaat was overweldigend. Dat gold niet alleen voor de goederen, maar ook voor de hartverwarmende verhalen. De mensen, die goederen brachten, lieten hun hart spreken. Sommigen vol emoties en menig traantje werd weggepinkt. De medewerkers van de Kringloopwinkel voelden zoveel warmte dat ook zij hun tranen niet altijd meer konden bedwingen. Deze oorlog brengt mensen bij elkaar en dat zorgt voor veel solidariteit met de Oekraïners. Geen enkele discussie, want iedereen wilde hulp bieden aan deze bevolking, die moet lijden omdat de Russische president Poetin zijn veiligheidsschil rondom zijn vaderland niet verder wil laten afbrokkelen. Poetin gaat over lijken, maar dat rechtte de ruggen bij veel mensen. Het gevoel van onrechtvaardigheid voert zeker in een groot deel van de wereld de boventoon.

De kringloopwinkel zag de toestroom van goederen na hun oproep en dat zorgde voor een verdere stap. De goederen moeten op de plek van bestemming komen om de Oekraïense bevolking te helpen. De autohopper met aanhanger werd barstensvol gepakt. Met een gezonde spanning namen Rudi Tukkers en Patrick Otten plaats in de bus en wat is het dan geweldig dat de medewerkers van de Kringloop hen een goede reis wensten. Dat gebeurde met knuffels, woorden en blauwe en gele ballonnen.

De reis vorderde gestaag en momenteel taan ze op 75 kilometer van de Oekraïense grens. Ze hebben geen afspraken gemaakt, maar ze weten dat hun hulpgoederen op de goede plek koen. Onderweg zagen Rudi en Patrick veel bussen en vrachtwagens uit allerlei landen, waaronder Duitsland, Spanje en Frankrijk, die ook hulpgoederen brachten. Ook lege bussen, die vluchtelingen mee terug nemen naar landen in Europa.
Rudi en Patrick maken het goed en ze zijn vol overtuiging om de goederen op de juiste plek af te leveren. De nachtrust was onrustig voor hen beiden en dat zal ongetwijfeld met spanning te maken hebben. De Poolse regering heeft zelfs de tolwegen vrij gegeven en dus verloopt de reis voorspoedig. Op de matrixborden boven de Poolse autobaan geven ze informatie met telefoonnummers waar je naar toe kunt bellen als je vluchtelingen komt ophalen Hoe verder ze Polen inrijden hoe meer busjes zij tegen komen met hulpgoederen. Duitsers, Spanjaarden en Fransje busjes, maar tot nu toe nog geen Nederlanders gespot. Rudi en Patrick zijn er wel en bijna bij de Oekraïense grens om hun goederen af te geven. Hartverwarmend en vol emoties.

SKDT met hulpgoederen richting Oekraïne