Stichting kringloop Dinkelland, Tubbergen

Media

Terug

Waardebonnen van kringloopwinkel SKDT voor mensen in een financieel moeilijke situatie

Bron: DinkellandNieuws

De bonnen hebben een waarde van 50 euro per persoon en worden gefinancierd door SKDT (Stichting Kringloop Dinkelland Tubbergen). Met deze tegoedbonnen hebben inwoners van beide gemeenten meer keuzevrijheid, allemaal hetzelfde budget, tieners uit deze gezinnen kunnen zelf gaan shoppen in Ootmarsum en de SKDT weet door deze bonnen dat ze het écht nodig hebben.

Mogelijk moedigt deze actie tevens aan om hun spullen aan de kringloopwinkel in Ootmarsum te doneren, omdat ze weten dat de spullen goed terechtkomen. En er zijn nog meer voordelen, legt sociaal werker Mariska Jogems namens de SWTD uit. “Het werkt tweeledig: we helpen mensen aan goede tweedehands spullen, waarbij ze zelf een keuze hebben en daarnaast kan het helpen om mensen over de streep te trekken om zich bij SWTD te melden. Wanneer mensen hulp nodig hebben, omdat ze weinig geld hebben, kan de sociaal werker armoede daarbij ondersteunen. In de gemeenten Tubbergen en Dinkelland speelt schaamte vaak een grote rol om de drempel om zich te melden voor hulp bij SWTD of bij Schakel.”

SKDT

Oprichter Rudi Tukkers van de SKDT geeft aan dat zijn winkel geen winstoogmerk heeft. Hoofdoel is dat hij mensen met een beperking of een afstand tot de arbeidsmarkt een werkplek wil geven waar ze goed begeleid worden. Sinds de oprichting is er al een goede samenwerking met de SWTD. “We willen een plek creëren waar iedereen welkom is en zichzelf kan en mág zijn.”

Waardebonnen van kringloopwinkel SKDT voor mensen in een financieel moeilijke situatie